+32 3 369 92 82
info@nubila.be

SD-WAN

Wat is SD WAN?

Software-defined-WAN of SDWAN is een nieuwe manier om verschillende locatie’s met elkaar te verbinden. Deze manier verlaagt de operationele en maandelijkse kosten en verhoogt het gebruiksgemak. Beheerders krijgen zo de mogelijkheid om bandbreedte beter in te zetten en de hoogst mogelijke performantie uit de verbinding te halen zonder privacy of beveliging in het gedrang te brengen.

PROVIDER ONAFHANKELIJK

Waar u bij de traditionele MPLS/Explorer verbindingen gebonden was aan 1 provider bent u bij het gebruik van SDWAN vrij in deze keuze. U kan per locatie beslissen welke provider de beste kwaliteit of prijs kan bieden. 
Enkele mogelijkheden: COAX/VDSL/4G/Fiber

OPTIMALISATIE

Door gebruik te maken van een centraal dashboard krijgt u inzicht in het bandbreedte gebruik en kan u de juiste prioriteiten aan applicatie’s en diensten geven waar nodig.
 Ook kan u per dienst aangeven of deze een ander pad moet volgen bij een storing of vertraging.

BEVEILIGDE VERBINDING

Onze oplossing geeft toegang tot een intuïtief dashboard waar u in enkele kliks beveiligde verbindingen bouwt tussen verschillende locatie’s. Wanneer u gebruik maakt van de EasyVPN technologie dient u geen ingewikkelde termen te begrijpen om een veilige tunnel op te bouwen.
Onze oplossingen maken gebruik van AES encryptie om uw privacy en de beveiliging van uw data te garanderen.

Waarom kiezen voor SD WAN?

Vandaag staan bedrijven onder druk om meer te doen met minder :

Meer locatie’s en medewerkers beheren maar met minder budget en vaak met een kleine of geen IT afdeling.
De hoge kosten van een traditionele multi-site omgeving (zoals een IPVPN/Explore netwerk) gecombineerd met de lage bandbreedtes die deze aansluitingen bieden dwingt veel bedrijven een andere oplossing te zoeken.


Met SD-WAN worden verschillende locatie’s verbonden over eender welke lokale internetverbinding dmv een beveiligde VPN tunnel. De goede eigenschappen van een traditionele MPLS zoals Load-balancing en automatische failover blijven behouden maar u betaalt tot 50% minder!

IK WIL MEER WETEN