+32 3 369 92 82
info@nubila.be

Awingu

AWINGU : GEBRUIKSVRIENDELIJK EN VEILIG THUISWERKPLATFORM 

“Het grootste experiment om thuis te werken is veroorzaakt door het coronavirus”, kopt CNN medio februari 2020.

De virusuitbraak zorgt tegenwoordig voor thuiswerk in alle getroffen landen. Veel bedrijven – en overheden – eisen van werknemers en burgers dat ze van thuis werken in een poging de virusuitbraak te vertragen en in te dammen, en om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Hoe kunnen wij uw bedrijf helpen?
Awingu maakt applicaties, desktops en gedeelde bestanden op afstand beschikbaar in HTML5 via elke browser. Hiermee kunnen gebruikers overal en op elk apparaat (beheerd of niet) veilig inloggen via een browser. De # 1 reden voor bedrijven om Awingu te gebruiken is om thuiswerk op afstand gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Vanuit een technisch perspectief: Awingu is een virtueel apparaat dat bovenop uw bestaande back-end wordt gekoppeld: AD, applicatieservers, desktops, bestandsservers, … Omdat Awingu in standaardprotocollen praat met uw back-end (RDP, LDAP, WebDAV , CIFS, …), hoeft u niets aan die kant te veranderen. Awingu kan gewoon worden toegevoegd als aggregator en front-end. Dit werkt voor servergebaseerde computerplatforms (d.w.z. Windows Server-gebaseerde RDS/VDI-platforms), evenals voor externe toegang tot Windows pc’svan individuele gebruikers (in dit geval zijn geen RDS-licenties nodig). Bovendien, aangezien Awingu op RDP-niveau werkt, werkt het op elke versie van Windows en en versie van Windows Server (bijv. XP, 7, 10, WS2008, WS2016-19, enz. – dus u hoeft zich geen zorgen te maken over uw toepassingen. Daarom zijn de meeste klanten binnen één tot twee dagen up-and-running.


Awingu maakt mobiel werken niet ‘gewoon’ mogelijk. Het voegt beveiliging toe in een Zero Trust-filosofie, samenwerkingsmogelijkheden en houdt de focus op gebruikerservaring. We lichten hier enkele mogelijkheden toe:

-Awingu is veel veiliger dan VPN of ‘open RDP’ -toegang.
-Geen lokale data: alles draait in de browser
-Ingebouwde multi-factor authenticatie
-Ingebouwde SSL-codering
-Gedetailleerde gebruikscontroles maken het bijvoorbeeld mogelijk om printen, kopiëren / plakken, downloaden, … te voorkomen
-Ingebouwde audit voor volledig gebruik
Uitzonderlijke gebruikerservaring
-Werkt met meerdere schermen
-Single Sign-On, ook bij externe identiteitsproviders
-Awingu virtuele printer voor BYOD-gebruikers (als rechten aan gebruiker worden gegeven)

Typische scenario’s voor thuiswerken

We hebben enkele typische vragen van klanten op een rij gezet en uitgelegd hoe Awingu een oplossing kan bieden.

Vraag 1. Kunnen we thuiswerk inschakelen voor werknemers die geen bedrijfslaptop hebben?

Niet al uw medewerkers zijn uitgerust met een laptop? Geen probleem, ze kunnen hun pc of tablet gebruiken en via hun browser toegang krijgen tot uw IT-middelen. Ze hoeven geen agents of software op hun persoonlijke apparaten te installeren, wat het aantal ondersteuningsoproepen en privacykwesties aanzienlijk beperkt.

Vraag 2. Kunnen we thuiswerken inschakelen zonder een servergebaseerd computerplatform?

Geen probleem. Externe medewerkers kunnen via de browser op hun pc (of bedrijfslaptop) verbinding maken met hun desktop die op kantoor wordt uitgevoerd. In tegenstelling tot een eenvoudige en open RDP-toegang, voegt Awingu beveiligingslagen toe bovenop de RDP-toegang om uw IT-omgeving maximaal te beschermen.

Wenst u meer informatie of een demo? 

CONTACTEER ONS

Awingu in 2 minuten

Bekijk hieronder een korte introductie video van wat Awingu voor uw bedrijf kan betekeken.